Top 5 leukste steden in Nederland

Ben jij voor deze vakantie nog op zoek naar een aantal leuke steden voor een dagje uit, een weekendje weg of om even lekker te shoppen? Lees hieronder de top 5 leukste steden in Nederland. Hier zit voor iedereen wel wat bij en zo kun jij je uitjes voor jou vakantie gaan plannen.

Utrecht

Op nummer vijf staat de stad Utrecht. Utrecht wordt vaak gezien als een echte studentenstad, maar de stad heeft ook zeker wat te bieden voor andere mensen. Utrecht biedt namelijk veel verschillende mogelijkheden voor leuke dagjes uit. Zo kun je bijvoorbeeld erg goed winkelen in Utrecht. Zelfs wanneer het regent kun je terecht in het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne, dit winkelcentrum heeft meer dan 150 winkels waar je op elke dag van de week naar binnen kan. Wanneer de zon lekker schijnt bij het winkelen kun je tussendoor ook lekker zitten op de vele terrasjes die Utrecht te bieden heeft. Zo zijn er veel leuke plekjes langs de oude gracht. Utrecht is een van de leukste steden in Nederland om te winkelen.

Andere populaire uitstapjes die je in Utrecht kan doen zijn het Centraal museum, Nijntje museum of het spoorwegmuseum. Ook kun je nog de Domtoren bekijken en beklimmen. Vanaf de domtoren heb je een mooi uitzicht over de omgeving, maar daarvoor moet je dus wel 112 meter aan traptreden beklimmen.

Haarlem

Op nummer vier is de stad Haarlem te vinden. Haarlem ligt vlakbij Amsterdam en het strand, zo kun je jouw bezoek aan Haarlem ook nog eens combineren met een bezoek aan het strand bij goed weer of kun je doorrijden naar Amsterdam en daar tijd doorbrengen. Op plek twee kun je verder lezen wat er allemaal in Amsterdam te zien en te doen is.

Haarlem heeft een mooie oude binnenstad en het centrum van de stad is de Grote Markt. Om de markt zitten verschillende cafés en restaurants waar je prima kunt lunchen of dineren. In Haarlem kun je net als in Utrecht prima winkelen en verschillende musea bezoeken. Echter doordat je dichtbij Zandvoort ligt kun je jouw dagje naar Haarlem aanvullen met een bezoek aan het strand. Zo kun je jouw dagje Haarlem afsluiten met een etentje in een strandtent of kun je een wandeling over het strand maken. Je zou bijvoorbeeld ook gaan kunnen kite surfen of een andere activiteit op het strand.

Groningen

Nummer drie in de top 5 leukste steden van Nederland is de stad Groningen. De stad ligt in de gelijknamige provincie in het noorden van het land. Groningen is een leuke studentenstad en door de studenten is er elke dag wel wat te beleven in de stad. De stad kent heel veel gezellige kroegjes en kent veel straten met leuke winkeltjes. Ook kent Groningen talloze leuke evenementen. Zo zijn er verschillende muziekevenementen, sportevenementen, kinderevenementen, enzovoort. Hierdoor is er voor iedereen wel een evenement te vinden in Groningen.

Naast de kroegjes, evenementen en andere leuke plaatsen kent Groningen nog veel bezienswaardigheden. Zo kun je in Groningen onder andere de Martinitoren bezoeken, dit is een historische kerk uit 1220, maar je kunt ook naar het Groninger museum bezoeken, dit is het meest bezochte museum van Groningen. Naast deze plaatsen kent Groningen nog veel meer leuke plaatsen en zo is Groningen ook een leuke plaats om eens te bezoeken.

Amsterdam in de avond. Nummer twee in de lijst Top 5 leukste steden van Nederland.

Amsterdam

De nummer twee in deze lijst is onze hoofdstad Amsterdam. De stad is constant aan het veranderen, waardoor je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Amsterdam heeft mooie grachten met geweldige grachtenpanden en kent leuke buurten en talloze leuke plaatsen. Er zijn heel veel winkels, cafés, winkels, restaurants, concerten, evenementen en museums de bekendste natuurlijk het Rijksmuseum met de Nachtwacht. In Amsterdam is er altijd wel wat te doen voor jong en oud en alle mogelijkheden die Amsterdam biedt zorgt ervoor dat de stad niet gaat vervelen!

Door het grote aanbod van hotels is er altijd wel een kamer voor je vrij en kun je zo een weekendje naar Amsterdam boeken. Tijdens je bezoek aan Amsterdam kun je zoals hierboven genoemd verschillende evenementen en dergelijke bezoeken, maar door het grote aanbod van winkels is Amsterdam ook een leuke plaats om te shoppen. Wanneer je even genoeg hebt gehad van de stad, dan kun je met de trein in een half uur in Zandvoort zijn en lekker uitblazen op het strand, dit is zeker een leuk uitstapje voor als het lekker weer is. Het is best begrijpelijk dat je soms de stad even uit moet omdat Amsterdam door alle toerisme steeds drukker wordt en dat het centrum ook steeds voller raak.

Rotterdam

De nummer één van onze lijst is Rotterdam. De stad wordt ook wel eens het Manhattan aan de Maas genoemd door de architectuur in de stad. In Rotterdam is er heel veel te beleven en zijn er veel minder toeristen dan in Amsterdam. Tussen alle moderne gebouwen kun je in Rotterdam heel veel leuke plaatsen ontdekken. Er is zelfs een deel in Rotterdam waar nog veel historische gebouwen zijn overgebleven die je kunt gaan bekijken. De bezienswaardigheden die je moet zien bij een bezoek aan Rotterdam zijn wel de Erasmusbrug, de Euromast, de Kubuswoningen en de Markthal. Dit zijn wel een van de mooiste bezienswaardigheden van Rotterdam.

Doordat Rotterdam veel water kent kun je ook een rondvaart door Rotterdam nemen. Zo kun je even uitrusten van je dag winkelen, lopen, fietsen en dergelijke. Maar met de rondvaart zie je ook binnen twee uur een groot deel van de stad vanaf het water. Rotterdam biedt talloze mogelijkheden en is dus zeker een bezoek waard. Rotterdam staat tegenwoordig ook bovenaan veel andere lijstjes en wordt steeds populairder onder de mensen.

Vond je de top 5 leukste steden van Nederland terecht of had het volgens jou een andere volgorde moeten zijn? Misschien miste er volgens jou wel een stad. Laat ons weten wat jij er van vindt!

Meer op Leukeplaatsen.nl

Op Leukeplaatsen.nl is nog veel meer te vinden! Naast de leuke plaatsen in Nederland, kun je hier ook veel verschillende stedentrips vinden! De website heeft een grote variatie in aanbod en dus is er voor iedereen wel wat te vinden. Mocht er toch niet alles tussen staan laat het ons weten, dan gaan wij zo snel mogelijk kijken of we het aanbod kunnen uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *